friherrlig-krona-svg1.jpgGripsholms Massage

Berör hela dig

Behandlingar & Priser


Klassisk massage

Behandlingsformen kan spåras flera tusen år tillbaka, till forntida Egypten och antikens Grekland. Per Henric Ling, sjukgymnastikens fader, skapade den svenska massagen under början av 1800-talet, som idag är känd över hela världen. Den svenska massagen är numera ett kvalitetsbegrepp som står för särskilda behandlingsformer av muskulaturen och töjning, som utformats i nära samarbete med läkare, fysiologer och sjukgymnaster.

Massagens positiva fysiska och mentala effekter:massagebild.png

• Gör spända muskler mjuka och elastiska 
• Ökar blodcirkulationen i musklerna 
• Ökar lymfcirkulationen  
• Har en avslappnande effekt på kroppen 
• Ger en djupare och lugnare andning 
• Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt 
• Ökar utsöndringen av vätska

 

Massageterapi

Massageterapi behandlar muskelspänningar, muskelförkortningar och muskelknutor. Det kan göras i såväl akut som i förebyggande syfte. När musklerna är spända kan de till slut börja ömma och detta kan leda till begränsad rörlighet. I en spänd muskel kan en s.k triggerpunkt (muskelknut) med utstrålande smärta uppstå. För att undvika detta och öka rörligheten mjukas muskeln upp med massage och sedan används olika tekniker i form av t ex pressur, pnf-töjning, prt, myofascial release, kinesiotape och ev kortare laserbehandling. 

Pris: 30 min 500:- 60 min 795:- 75 min 880:-

Avslappnande massage

Massage bidrar bland annat till att öka blodcirkulationen i musklerna och motverkar även spänningar vid olika smärttillstånd. Efter regelbunden behandling upplever många en minskad stressnivå samt förbättrad sömn. I och med den beröring man får under en behandling frisätts må-bra-hormonet oxytocin, som i sin tur bidrar till en känsla av välbehag och lugn.

Pris: 30 min 500:- 60 min 795:- 75 min 880:-

Terapeutisk Gravidmassage

Du är välkommen från vecka 1 fram till din förlossning.

Vid första besöket går vi igenom en rad frågor gällande din hälsa och dina ev besvär. Efter detta genomförs några tester för att få bra kunskap om dina ev problem.

Behandlingen sker på massagebänken på en speciell "gravidmassagekudde". På gravidmassagekudden ligger du bekvämt på både mage, rygg och sida. Behandlingen sker med långa strykningar över hela kroppen för att öka cirkulationen. Djupare knådningar löser upp spänningar och minskar värk. Efter behandlingen går vi igenom ev hemövningar, träningsråd och tips för att vi ska få ett så bra resultat som möjligt. Din partner / vän är varmt välkommen att följa med och kan då få möjlighet att lära sig några enkla massagegrepp för att kunna massera hemma och under förlossningen.

Pris: 60 min 760:-

Paketpris 4 st behandlingar 2800:-

Idrottsmassage

Idrottsmassage är egentligen en form av djupmassage baserad på den svenska massagen, men innehåller en mängd andra tekniker från skilda områden. Det är framförallt syftet med idrottsmassagen som skiljer sig från den klassiska svenska massagen. För en idrottare är oftast syftet med idrottsmassage att ge möjlighet till en snabbare återhämtning, förebygga och behandla skador, att mjuka upp och förlänga vävnad, eller att förhindra ärrvävnad och sammanväxningar i muskulatur och bindväv. Det primära är alltså inte bara avslappning som ofta är syftet i klassisk massage. Idrottsmassage brukar därför upplevas lite tuffare och djupare än klassisk massage.

Pris: 25 min 570:- 45 min 820:-

Medicinsk laserbehandling 

Vid laserbehandling aktiveras och påskyndas cellernas och därmed kroppens självläkning. Lasern ger helt enkelt energi till de celler som saknar energi. Cellen utnyttjar energin från laserljuset och sätter igång kroppens alla naturliga reparationsmekanismer. Lasern läker vävnad, minskar inflammation och lindrar smärta. Effekten är väl utforskad och den vetenskapliga litteraturen är mycket omfattande. De lasrar som används vid den här typen av behandlingar har flera olika namn: terapeutisk laser, kall laser, low-level laser (LLLT) och skiljer sig från de som används inom kirurgin i flera avseenden bl a styrka och spridning av strålarna. Laserterapi blir allt vanligare och idag använder vi lasern i kombination med massagebehandling eller som enskild behandling. Laser kan användas vid t.ex rupturer (bristningar i muskler, senor och fascia), stukningar, hälseneinflammation, hälsporre, tennis/golfarmbåge, smärtproblematik mm. Läs mer om laser här.

Pris: 15 min 350:- 30 min 480:- ink kinesiologitejpning + 20:- 

 

Kinesiotape

Kinesiotape utvecklades på 70-talet av den japanske kiropraktorn Dr. Kenzo Kase. Tanken var att förstärka kroppens egna läkningsprocesser genom applicering av ett unikt material och med en speciell teknik som skiljer sig rejält från vanlig sporttejpning. Kinesiotape har samma egenskaper som huden och kan därför överföra ”positiv sensorisk information” till kroppen, ungefär som om man lägger en hand på huden för att lindra smärta.

Tejpen har samma elasticitet och tjocklek som huden. Detta möjliggör en fullt bibehållen rörlighet i leder, muskler, ligament och hud. Med rätt applicerad kinesiotape uppnår man ett utökat rörelseomfång i det tejpade området i såväl vardags– som sportaktiviteter. Tejpen har dessutom en funktion som kanaliserar bort vatten, vilket möjliggör för den skadade att duscha och bada utan att behöva byta tejp. Tack vare tejpens unika material får man oftast en omedelbar effekt efter appliceringen och därefter får man i de flesta fall en progressiv förbättring de närmsta 3-5 dagarna.

Pris: 160:- (räkna med en tidsåtgång på 15 min)

Alla tider inkl. av-/påklädning

Försäljning av presentkort finns för valfri behandling.

Behandlingar rekommenderas inte vid förkylning, feber och infektioner.

OBS! Ej avbokade tider debiteras. 

Välkommen!

OBS! 

Prishöjning fr 1 december 2019