Behandlingar & Priser

Massagens positiva, fysiska och mentala effekter:massagebild.png

• Gör spända muskler mjuka och elastiska 
• Ökar blodcirkulationen i musklerna 
• Ökar lymfcirkulationen  
• Har en avslappnande effekt på kroppen 
• Ger en djupare och lugnare andning 
• Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt 

Massageterapi

En massageterapeutisk behandling kan variera från kund till kund. Beroende på dina problem och behov bestämmer jag vilka behandlingstekniker som passar bäst för dig. Behandlingen kan antingen vara inriktad på att förebygga besvär eller att behandla direkta problem som t ex nack-/ ryggont, huvudvärk, tennis-/golfarmbåge, hälseneproblem och andra muskulära besvär. Massage ges förstås även i avslappnande syfte för lugn och ro. Urval av tekniker jag använder i massageterapin se nedan:

Deep tissue massage / Myofascial release - djupgående långsamma tryck/strykningar som stretchar och frigör bindväv och muskler för att återfå sin normala rörlighet och funktion.    

Triggerpunktsbehandling / PRT- En myofascial triggerpunkt är en hyperöm punkt i en spänd muskelfibersträng. Behandlingen av myofasciala triggerpunkter inriktar sig på att inaktivera triggerpunkten, genom att få den spända muskelfibersträngen i muskeln att slappna av. Detta uppnås genom olika stretch- och relaxationstekniker samt genom utnyttjandet av de reflektoriska mekanismer som tryck och beröring har på smärta.

PNF-töjning - Stretchmetod som innebär att en muskel töjs ut till ett ytterläge utan att det smärtar, därefter fixeras leden och ett statiskt muskelarbete under 6-10 sekunder utförs. Därefter låter man muskeln slappna av för att sedan töja den igen till ett nytt ytterläge.  

Idrottsmassage - Idrottsmassage är egentligen en form av djupmassage baserad på den svenska massagen, men innehåller en mängd andra tekniker från skilda områden. Det primära är alltså inte bara avslappning som ofta är syftet i klassisk massage. Idrottsmassage brukar därför upplevas lite tuffare och djupare än klassisk massage.

Medicinsk laserbehandling - mer info nedan.

Kinesiologitejpning - mer info nedan.

Pris: 30 min 660:- 60 min 980:- 75 min 1180:-

 

Medicinsk laserbehandling 

Till skillnad från många andra metoder kan laserbehandling med fördel användas både vid akuta skador och långvariga problem. Detta gör att det är ett utmärkt komplement till övrig behandling vid smärta, svullnad, inflammation, läkning efter operation och akuta besvär som t.ex fotledsstukningar och muskelbristningar. Dessutom har man sett att många besvär som har varit svårbehandlade med annan typ av behandling kan svara positivt på laserbehandling. Läs mer om laser här.

Fördelar i korthet:

  • Inflammationsmodulerande
  • Smärtlindrande
  • Minskar svullnad
  • Påskyndar läkning
  • Kan användas på akuta skador
  • Kan användas på långvariga och svårbehandlade besvär
  • Riskfritt
  • Milda, få biverkningar
  • Smärtfri behandling
  • Kan ge snabbt resultat som håller över tid

Pris: 15 min 400:- 25 min 600:- ink kinesiologitejpning +40:- 

 

Kinesiotape

Kinesiotape utvecklades på 70-talet av den japanske kiropraktorn Dr. Kenzo Kase. Tanken var att förstärka kroppens egna läkningsprocesser genom applicering av ett unikt material och med en speciell teknik som skiljer sig rejält från vanlig sporttejpning. Kinesiotape har samma egenskaper som huden och kan därför överföra ”positiv sensorisk information” till kroppen, ungefär som om man lägger en hand på huden för att lindra smärta.

Tejpen har samma elasticitet och tjocklek som huden. Detta möjliggör en fullt bibehållen rörlighet i leder, muskler, ligament och hud. Med rätt applicerad kinesiotape uppnår man ett utökat rörelseomfång i det tejpade området i såväl vardags– som sportaktiviteter. Tejpen har dessutom en funktion som kanaliserar bort vatten, vilket möjliggör för den skadade att duscha och bada utan att behöva byta tejp. Tack vare tejpens unika material får man oftast en omedelbar effekt efter appliceringen och därefter får man i de flesta fall en progressiv förbättring de närmsta 3-5 dagarna.

Pris: 180:- (räkna med en tidsåtgång på 10 min)

 

Posturalträning enl OptimumMetoden® och Physio Scale

Har du återkommande smärta i kroppen? Känner du dig stel? Har du dålig hållning?
Känner du dig ofta trött i ryggen? Känner du dig sned i rygg, nacke, axlar, bäcken eller ben?
Vill du förbättra din idrottsprestation? 

Om svaret är ja på någon av dessa frågor kan postural träning vara något för dig!
Problemet är störst i västvärlden, då vi inte längre använder vårt naturliga rörelsemönster dagligen. Mer info separat sida.

Pris: nybesök: 1745:- återbesök: 1445:-

 

Terapeutisk Gravidmassage

Du är välkommen från vecka 1 fram till din förlossning.

Vid första besöket går vi igenom en rad frågor gällande din hälsa och dina ev besvär. Efter detta genomförs några tester för att få bra kunskap om dina ev problem.

Behandlingen sker på massagebänken på en speciell "gravidmassagekudde". På gravidmassagekudden ligger du bekvämt på både mage och rygg. Behandlingen sker med långa strykningar över hela kroppen för att öka cirkulationen. Djupare knådningar löser upp spänningar och minskar värk. Efter behandlingen går vi igenom ev hemövningar, träningsråd och tips för att vi ska få ett så bra resultat som möjligt. Din partner / vän är varmt välkommen att följa med och kan då få möjlighet att lära sig några enkla massagegrepp för att kunna massera hemma och under förlossningen.

Pris: 60 min 950:-

Paketpris 4 st behandlingar: 3650:-

 

Käkledsbehandling

Tecken på problem med käkleden kan vara att du har spänningshuvudvärk, smärta i käken, svårt att öppna munnen, biter ihop, pressar tungan, knäppningar i käkleden, tinnitus och värk i nacken. Du upplever ofta besvär med käkleden i kombination med nackvärk, spända axlar och ibland även med höftproblem. En käkledsbehandling tar ca 45-60 minuter och jag arbetar igenom käkmuskulaturen både inuti och utanför munnen, musklerna på huvudet och i nacken. Med hjälp av en rad olika tekniker kommer dina käkmuskler att masseras, töjas, pressurbehandlas, laserbehandlas och stretchas. Redan efter en käkledsbehandling kommer du märka stor skillnad. De flesta upplever även en mycket stor förbättring av nattsömnen. 4-8 gånger rekommenderas, men detta är individuellt.

Pris: 45 min 900:- 60 min 980.-

Dornmetoden

DornMetoden (även kallad Dornterapi) är en alternativ holistisk behandling som bygger på gammal kunskap från lokalbefolkningen i Alperna. Metoden är en behandling till självhjälp som används för att korrigera felställningar i ryggraden och andra leder. DornMetoden har utvecklats för ca 30 år sedan av tysken Dieter Dorn och har blivit en snabbt växande behandlingsform över hela världen. Metoden används för att behandla nacke, rygg, axlar och andra leder samt hjälper till att förbättra den allmäna hållningen och hälsan.

I DornMetoden använder man mjuka rörelser och lätt tryck för att korrigera felställningar i leder och ryggrad. Oftast börjar man med att korrigera funktionell skillnad i benlängd. Skillnad i benlängd leder till snedställning av bäckenet som i sin tur kan ge en snedställning i ryggraden, precis som ett tornbygge med dåligt fundament. Ryggraden är en av våra mest centrala delar i kroppen har kopplingar till alla våra organ och kroppsfunktioner. Inom DornMetoden anses kopplingarna vara så väl fysiska som psykiska. En blockering av kotor i ryggraden kan leda till besvär, smärtor och sjukdomar var som helst i kroppen. 

Pris: 60 min 980:- 75 min 1180:-

 

Alla tider är inkl. av-/påklädning

Försäljning av presentkort finns för valfri behandling. 

Betalning med swish eller kontant.

 

OBS! Om du behöver boka om / avboka din tid vänligen gör det senast 12 timmar innan ditt bokade besök.

Ej avbokade tider debiteras.

 

Välkommen!

 

 

 

 

 

© 2023 Gripsholmsmassage.se. Alla rättigheter förbehållna.