Behandlingar & Priser

Massagens positiva, fysiska och mentala effekter:massagebild.png

• Gör spända muskler mjuka och elastiska 
• Ökar blodcirkulationen i musklerna 
• Ökar lymfcirkulationen  
• Har en avslappnande effekt på kroppen 
• Ger en djupare och lugnare andning 
• Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt 

 

 

Massageterapi

En massageterapeutisk behandling kan variera från kund till kund. Beroende på dina problem och behov bestämmer jag vilka behandlingstekniker som passar bäst för dig. Behandlingen kan antingen vara inriktad på att förebygga besvär eller att behandla direkta problem som t ex nack-/ ryggont, huvudvärk, tennis-/golfarmbåge, hälseneproblem och andra muskulära besvär. Massage ges förstås även i avslappnande syfte för lugn och ro. Urval av tekniker jag använder i massageterapin se nedan:

Deep tissue massage / Myofascial release - djupgående långsamma tryck/strykningar som stretchar och frigör bindväv och muskler för att återfå sin normala rörlighet och funktion.    

Triggerpunktsbehandling / PRT- En myofascial triggerpunkt är en hyperöm punkt i en spänd muskelfibersträng. Behandlingen av myofasciala triggerpunkter inriktar sig på att inaktivera triggerpunkten, genom att få den spända muskelfibersträngen i muskeln att slappna av. 

PNF-töjning - Stretchmetod som innebär att en muskel töjs ut till ett ytterläge utan att det smärtar, därefter fixeras leden och ett statiskt muskelarbete under 6-10 sekunder utförs. Därefter låter man muskeln slappna av för att sedan töja den igen till ett nytt ytterläge.  .

Medicinsk laserbehandling - mer info nedan.

Kinesiologitejpning - mer info nedan.

Pris: 30 min 685:-  60 min 1050:-  75 min 1250:-

 

Medicinsk laserbehandling 

Till skillnad från många andra metoder kan laserbehandling med fördel användas både vid akuta skador och långvariga problem. Detta gör att det är ett utmärkt komplement till övrig behandling vid smärta, svullnad, inflammation, läkning efter operation och akuta besvär som t.ex fotledsstukningar och muskelbristningar. Dessutom har man sett att många besvär som har varit svårbehandlade med annan typ av behandling kan svara positivt på laserbehandling. 

Läs mer om laser här.

Fördelar i korthet:

  • Inflammationsmodulerande
  • Smärtlindrande
  • Minskar svullnad
  • Påskyndar läkning
  • Kan användas på akuta skador
  • Kan användas på långvariga och svårbehandlade besvär
  • Riskfritt
  • Milda, få biverkningar
  • Smärtfri behandling
  • Kan ge snabbt resultat som håller över tid

Pris: 15 min 450:-  25 min 650:- ink kinesiologitejpning +40:- 

 

Posturalträning enl OptimumMetoden® och Physio Scale

Har du återkommande smärta i kroppen? Känner du dig stel? Har du dålig hållning? Känner du dig ofta trött i ryggen? Känner du dig sned i rygg, nacke, axlar, bäcken eller ben? Vill du förbättra din idrottsprestation? Om svaret är ja på någon av dessa frågor kan postural träning vara något för dig! Problemet är störst i västvärlden, då vi inte längre använder vårt naturliga rörelsemönster dagligen. Mer info separat sida.

Pris: nybesök: 1800:- återbesök: 1500:- 

 

Fotanalys och behandling 

Detta är en djupdykning i att förstå och balansera din fot. Vi gör en noggrann analys och testar din funktion, för att du sedan ska få både manuell behandling & skräddarsydda övningar för att återskapa din naturliga fot. Du får även råd kring val av skor, strumpor och allting som påverkar din fot.

Pris: 60 min 1050:-  90 min 1500:-

 

Käkledsbehandling

Tecken på problem med käkleden kan vara att du har spänningshuvudvärk, smärta i käken, svårt att öppna munnen, biter ihop, pressar tungan, knäppningar i käkleden, tinnitus och värk i nacken. Du upplever ofta besvär med käkleden i kombination med nackvärk, spända axlar och ibland även med höftproblem. En käkledsbehandling tar ca 50-60 minuter och jag arbetar igenom käkmuskulaturen både inuti och utanför munnen, musklerna på huvudet och i nacken. Med hjälp av en rad olika tekniker kommer dina käkmuskler att masseras, töjas, pressurbehandlas, laserbehandlas och stretchas. Redan efter en käkledsbehandling kommer du märka skillnad. De flesta upplever även en mycket stor förbättring av nattsömnen. 2-6 st behandlingar rekommenderas, men detta är förstås väldigt individuellt.

Pris: 60 min 1050:- 

 

MSTR ärrvävnadsbehandling

MSTR är en mjuk behandlingsmetod. Med fingertopparna utförs små, specialiserade grepp över ärrvävnaden. Blod- och lymfcirkulation, nervimpulser och energiflöde ökar genom ärret, vilket i sin tur leder till att de besvär du har avtar. 

Effekter av  MSTR - behandling

Ärren blir slätare, mjukare och mer elastiska
Ärren syns inte lika tydligt
Smärta försvinner
Rörligheten ökar
Känsel förbättras eller återkommer helt
Bättre cirkulation
Svullnad försvinner
Muskelstyrkan ökar
Klåda försvinner
Ökad energi
Känslomässig balans

Pris: 800:-

 

Kinesiotape

Kinesiotape utvecklades på 70-talet av den japanske kiropraktorn Dr. Kenzo Kase. Tanken var att förstärka kroppens egna läkningsprocesser genom applicering av ett unikt material och med en speciell teknik som skiljer sig rejält från vanlig sporttejpning. Kinesiotape har samma egenskaper som huden och kan därför överföra ”positiv sensorisk information” till kroppen, ungefär som om man lägger en hand på huden för att lindra smärta.

Tejpen har samma elasticitet och tjocklek som huden. Detta möjliggör en fullt bibehållen rörlighet i leder, muskler, ligament och hud. Med rätt applicerad kinesiotape uppnår man ett utökat rörelseomfång i det tejpade området i såväl vardags– som sportaktiviteter. Tejpen har dessutom en funktion som kanaliserar bort vatten, vilket möjliggör för den skadade att duscha och bada utan att behöva byta tejp. Tack vare tejpens unika material får man oftast en omedelbar effekt efter appliceringen och därefter får man i de flesta fall en progressiv förbättring de närmsta 3-5 dagarna.

Pris: 180:-

 

Terapeutisk Gravidmassage

Du är välkommen från vecka 1 fram till din förlossning.

Behandlingen sker på massagebänken på en speciell "gravidmassagekudde". På gravidmassagekudden ligger du bekvämt på både mage och rygg. Behandlingen sker med långa strykningar över hela kroppen för att öka cirkulationen. Djupare knådningar löser upp spänningar och minskar värk. Efter behandlingen går vi igenom ev hemövningar, träningsråd och tips för att vi ska få ett så bra resultat som möjligt. Din partner / vän är varmt välkommen att följa med och kan då få möjlighet att lära sig några enkla massagegrepp för att kunna massera hemma och under förlossningen.

Pris: 60 min 995:-

 

Dornmetoden

DornMetoden (även kallad Dornterapi) är en alternativ holistisk behandling som bygger på gammal kunskap från lokalbefolkningen i Alperna. Metoden är en behandling till självhjälp som används för att korrigera felställningar i ryggraden och andra leder.

I DornMetoden använder man mjuka rörelser och lätt tryck för att korrigera felställningar i leder och ryggrad. Oftast börjar man med att korrigera funktionell skillnad i benlängd. Skillnad i benlängd leder till snedställning av bäckenet som i sin tur kan ge en snedställning i ryggraden, precis som ett tornbygge med dåligt fundament. Ryggraden är en av våra mest centrala delar i kroppen har kopplingar till alla våra organ och kroppsfunktioner. Inom DornMetoden anses kopplingarna vara så väl fysiska som psykiska. En blockering av kotor i ryggraden kan leda till besvär, smärtor och sjukdomar var som helst i kroppen. 

Pris: 60 min 1050:- 

 

Alla tider är inkl. av-/påklädning

Försäljning av presentkort finns för valfri behandling. 

Betalning med swish eller kontant.

 

OBS! Om du behöver boka om- / avboka din tid vänligen gör det senast 24 timmar innan ditt bokade besök.

Ej avbokade tider debiteras fullt pris.

 

Välkommen! 🦋

 

 

 

 

 

© 2024 Gripsholmsmassage.se. Alla rättigheter förbehållna.