Gripsholms Massage

Berör hela dig

Behandlingar & Priser


Klassisk massage

Behandlingsformen kan spåras flera tusen år tillbaka, till forntida Egypten och antikens Grekland. Per Henric Ling, sjukgymnastikens fader, skapade den svenska massagen under början av 1800-talet, som idag är känd över hela världen. Den svenska massagen är numera ett kvalitetsbegrepp som står för särskilda behandlingsformer av muskulaturen och töjning, som utformats i nära samarbete med läkare, fysiologer och sjukgymnaster.

Massagens positiva fysiska och mentala effekter:massagebild.png

• Gör spända muskler mjuka och elastiska 
• Ökar blodcirkulationen i musklerna 
• Ökar lymfcirkulationen  
• Har en avslappnande effekt på kroppen 
• Ger en djupare och lugnare andning 
• Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt 
• Ökar utsöndringen av vätska

 

Massageterapi / avslappnande massage

Massage behandlar muskelspänningar, muskelförkortningar och muskelknutor. Det kan göras i såväl akut som i förebyggande syfte. När musklerna är spända kan det leda till smärta och inskränkt rörelseförmåga, vilket jag behandlar med en rad olika tekninker som anpassas efter just dina önskemål och behov.

Exempel på tekniker jag arbetar med är:

Deep tissue massage / Myofascial release - djupgående långsamma tryck/strykningar  som stretchar och frigör bindväv och muskler för att återfå sin normala rörlighet och funktion.    

Medicinsk laserbehandling - påskyndar kroppens läkningsförmåga och är bra vid akuta skador, smärta , svullnad och inflammation. Mer info nedan.

Klassisk svensk massage

Triggerpunktsbehandling / PRT - En myofascial triggerpunkt är en hyperöm punkt i en spänd muskelfibersträng. Behandlingen av myofasciala triggerpunkter inriktar sig på att inaktivera triggerpunkten, genom att få den spända muskelfibersträngen i muskeln att slappna av. Detta uppnås genom olika stretch- och relaxationstekniker samt genom utnyttjandet av de reflektoriska mekanismer som tryck och beröring har på smärta.

PNF-töjning - Stretchmetod som innebär att en muskel töjs ut till ett ytterläge utan att det smärtar, därefter fixeras leden och ett statiskt muskelarbete under 6-10 sekunder utförs. Därefter låter man muskeln slappna av för att sedan töja ut till ett nytt ytterläge. Detta upprepas oftast tre till fem gånger. 

Kinesiologitejpning - mer info nedan.

Idrottsmassage - mer info nedan

Pris: 30 min 565:- 60 min 880:- 75 min 995:-

 

Terapeutisk Gravidmassage

Du är välkommen från vecka 1 fram till din förlossning.

Vid första besöket går vi igenom en rad frågor gällande din hälsa och dina ev besvär. Efter detta genomförs några tester för att få bra kunskap om dina ev problem.

Behandlingen sker på massagebänken på en speciell "gravidmassagekudde". På gravidmassagekudden ligger du bekvämt på både mage, rygg och sida. Behandlingen sker med långa strykningar över hela kroppen för att öka cirkulationen. Djupare knådningar löser upp spänningar och minskar värk. Efter behandlingen går vi igenom ev hemövningar, träningsråd och tips för att vi ska få ett så bra resultat som möjligt. Din partner / vän är varmt välkommen att följa med och kan då få möjlighet att lära sig några enkla massagegrepp för att kunna massera hemma och under förlossningen.

Pris: 60 min 800:-

Paketpris 4 st behandlingar: 3100:-

 

Idrottsmassage

Idrottsmassage är egentligen en form av djupmassage baserad på den svenska massagen, men innehåller en mängd andra tekniker från skilda områden. Det är framförallt syftet med idrottsmassagen som skiljer sig från den klassiska svenska massagen. För en idrottare är oftast syftet med idrottsmassage att ge möjlighet till en snabbare återhämtning, förebygga och behandla skador, att mjuka upp och förlänga vävnad, eller att förhindra ärrvävnad och sammanväxningar i muskulatur och bindväv. Det primära är alltså inte bara avslappning som ofta är syftet i klassisk massage. Idrottsmassage brukar därför upplevas lite tuffare och djupare än klassisk massage.

Pris: 25 min 600:- 45 min 900:-

 

Medicinsk laserbehandling 

Till skillnad från många andra metoder kan laserbehandling med fördel utföras vid akuta skador, inflammationer och svullnader. Detta gör att det är ett utmärkt komplement till övrig behandling vid smärta, svullnad, läkning efter operation och akuta besvär som stukningar och smärtsamma inflammationer. Dessutom har man sett att många besvär som har varit svårbehandlade med annan typ av behandling kan svara positivt på laserbehandling. Läs mer om laser här.

Fördelar i korthet:

  • Inflammationsmodulerande
  • Smärtlindrande
  • Minskar svullnad
  • Påskyndar läkning
  • Användas på akuta skador
  • Användas på långvariga och svårbehandlade besvär
  • Riskfritt
  • Milda, få biverkningar
  • Det känns inte
  • Kan ge snabbt resultat som håller över tid

Pris: 15 min 380:- 30 min 500:- ink kinesiologitejpning + 20:- 

 

Kinesiotape

Kinesiotape utvecklades på 70-talet av den japanske kiropraktorn Dr. Kenzo Kase. Tanken var att förstärka kroppens egna läkningsprocesser genom applicering av ett unikt material och med en speciell teknik som skiljer sig rejält från vanlig sporttejpning. Kinesiotape har samma egenskaper som huden och kan därför överföra ”positiv sensorisk information” till kroppen, ungefär som om man lägger en hand på huden för att lindra smärta.

Tejpen har samma elasticitet och tjocklek som huden. Detta möjliggör en fullt bibehållen rörlighet i leder, muskler, ligament och hud. Med rätt applicerad kinesiotape uppnår man ett utökat rörelseomfång i det tejpade området i såväl vardags– som sportaktiviteter. Tejpen har dessutom en funktion som kanaliserar bort vatten, vilket möjliggör för den skadade att duscha och bada utan att behöva byta tejp. Tack vare tejpens unika material får man oftast en omedelbar effekt efter appliceringen och därefter får man i de flesta fall en progressiv förbättring de närmsta 3-5 dagarna.

Pris: 160:- (räkna med en tidsåtgång på 15 min)

 

Alla tider inkl. av-/påklädning

Försäljning av presentkort finns för valfri behandling.

Behandlingar rekommenderas inte vid förkylning, feber och infektioner.

OBS! Ej avbokade tider debiteras. 

Varmt välkommen!